AFYONKARAHİSAR / ÇOBANLAR - Kocaöz Ortaokulu

Tem

Değerli veliler; 5 Temmuz-31 Ağustos Tarihleri arasında okulumuzda yapılacak telafi eğitimlerine katılmak isteyen öğrencilerimiz için veli dilekçelerinin alınması gerekmektedir. Telafi eğitimine ve etkinliklere katılmak isteyen öğrencilerimizin  velileri OKULA DİLEKÇE vereceklerdir.

Haz

Kocaöz Ortaokul olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında İngilizce Öğretmenimiz  Damla SİNMAZ rehberliğinde 6. Sınıf öğrencileriyle RECYCLE USE LONGER (RULE) isimli bir proje yürüttük.

5 Türkiye, 1 İspanya, 2 Romanya, 1  İtalya, 1 Bulgaristan ortaklı projemizde, dünyanın geleceğine, kaynakların azalışına, kaybolan verimli topraklara, artan küresel ısınma nedeniyle yaşam alanlarını kaybeden, hatta soyları tükenme tehlikesi altında olan canlılara dikkat çekmek istedik.

Kaynaklarımızı çoğunlukla dikkatsizce kullanıyoruz. Evlerimizde, okullarımızda, her yerde su, elektrik vb. kaynaklarımız konusunda dikkatli olmalıyız. Öğretmenler, ebeveynler ve öğrenciler geri dönüşümün önemi hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz; bu yüzden, projemizle bu konuda nasıl hareket etmemiz gerektiğini, geri dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini göstermeye çalıştık. Aylık etkinliklerimizle konunun önemini vurgulayıp, yaşadığımız çevrede gerekli önlemleri aldık.

Projemiz Şubat 2021'de başlayıp 31 Mayıs 2021 tarihinde sona erdi. Projemiz İngilizce dersi amaç ve kriterlerine uyum sağlamaktadır. Öğrencilerin 4 temel dil becerisini artırmayı hedefledik ve projemizin buna büyük bir katkı sağladığını gördük.

Türkiye yanında diğer Avrupa ülkelerinden öğrencilerle arkadaşlık edip iletişim kuran öğrencilerimizin özgüvenlerinin nasıl geliştiğine şahitlik ettik. Etkinlikler öğrencilerimizin kendilerinde 21. Yüzyıl becerilerinden: yaratıcılık ve yenilenme, problem çözme, iletişim ve işbirliği, bilgi ve medya okuryazarlığı, bilgi ve iletişim teknolojileri okuryazarlığı, esneklik ve uyum, sosyal ve kültürlerarası beceriler, üretkenlik ve sorumluluğu geliştirmelerini sağladı. Aldıkları Web 2.0 araçları eğitimleri sayesinde telefon, bilgisayar, tableti eğitim için kullanmayı öğrendiler. İngilizce'yi amaçlı bir şekilde daha fazla kullanmaya başladılar. Proje ana konumuz olan geri dönüşüm, çevre, küresel ısınma, kirlilik gibi konularda daha donanımlı hale geldiler.